Logo Logga in Bli medlem

Datum:

16 april - 17 april

Plats:

Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm

Anmälan
Huvuden bakifrån lyssnar på ett föredrag. Oskarpt längst fram på scenen kan man se flera personer på en scen som föredrar.

Sveriges Farmaceuter på Vårdarenan

På Vårdarenan lyfts de stora frågorna i svensk hälso- och sjukvård. Här diskuteras också vägen framåt för hälso- och sjukvården, med ambitionen att skapa nya tankar och idéer i korsningen mellan dem som verkar inom olika områden.

Förbundet deltar vid:

16 april 2024, 10:45-11:40. Runda bordssamtal: "optimal läkemedelshantering inom kommunal hälso- & sjukvård"

Rapporter om hur eftersatt läkemedelshanteringen är inom den kommunala hälso- och sjukvården har visat att patienterna har fått läkemedel som bör undvikas till äldre samt att risken för osäker läkemedelshantering är uppenbar.  

Sjuksköterskor står i dag för läkemedelshanteringen men tvingas delegera trots oro för patientsäkerhetsriken. Farmaceuterna kan utveckla och sprida kunskap om god och säker läkemedelsbehandling och säker läkemedelshantering. 

Detta rundabordssamtal riktar sig till de som arbetar inom den kommunala hälso- och sjukvården samt hälso- och sjukvårdspersonal intresserade av att utveckla området.

Arrangeras tillsammans med Svensk Sjuksköterskeförening.

17 april 2024, 10:05-10:15. Prisutdelning Årets Brobyggare 2024

Årets Brobyggare i hälso- och sjukvården uppmärksammar vikten av gott samarbete till nytta för patienten, Sveriges Farmaceuter är en av aktörerna bakom priset. 

Läs mer om Årets brobyggare här

Se hela programmet här

17 april 2024, 10:45-11:10. Långsiktigt hållbar läkemedelsförsörjning - hur når vi dit?

Rest/bristsituationer har ökat och ställer till med problem för patienter och vårdgivare. Hur ska läget förbättras och vem behöver göra vad bland de aktörer som är inblandade?