Anmälan hittar du här
Inläsningsstöd och övrig information om kunskapsprovet hittar du här
För dig som studerar till kunskapsprov och/eller kompletteringsutbildning finns ett paket av e-learnings kostnadsfritt under 2019. Du gör dessa vid din egen dator online.
Läs mer hur du beställer inloggningsuppgifter och medlemskap här https://www.lakemedelsakademin.se/utbildning-kurser/online/nyanlanda-farmaceuter/
Den första oktober 2020 deltog projekt SENNA och Uppsala Universitet på ett live webinar anordnat av Arbetsförmedlingen. Sändningen handlade om snabbspår och utländska farmaceuters legitimationsprocess. Hur ser vägen till legitimation för utländska farmaceuter ut i dag? Vilka steg behöver man gå igenom för att kunna arbeta i Sverige?
Klicka här för att se inspelningen
Nyheter på lätt svenskahttps://www.svtplay.se/nyheter-pa-latt-svenska
https://sverigesradio.se/radioswedenpalattsvenska
https://sverigesradio.se/klartext
http://8sidor.se/
Poddar på lätt svenska, blandade ämnenhttp://sfipodd.se/
E-böcker på lätt svenska. Listan kommer från Stockholms Stadsbibliotek (låna e-boken på biblioteket i din kommun om du inte bor i Stockholm)Klicka här för att komma vidare
Hjälpmedel och verktyg för att träna svenska https://www.informationsverige.se/Svenska/lara-svenska/Sidor/Lara-svenska.aspx
Arbetsförmedlingen (Public Employment Agency) Här hittar du t ex:
Socialstyrelsen (National Board of Health and Welfare) För dig som är utbildad utbildad utanför EU/EES-området. Här hittar du information om t ex:
CSN (Financial Aid For Studies)
Migrationsverket (Migration Agency)
Vägen till legitimation apotekare (Information om vägen till att få legitimation för ditt yrke inom hälso- och sjukvård)
Uppsala universitet (Uppsala universitet för information om kunskapsprovet och kompletterande utbildningar för farmaceuter)Göteborgs universitet (Göteborgs universitet för information om kompletterande utbildningar för farmaceuter)Umeå universitet (Umeå universitet för information om receptarieutbildningar)