Farmaforum 2023 - digital arbetsmarknadsmässa

Välkommen till en digital arbetsmarknadsmässa Farmaforum!

Farmaforum är en arbetsmarknadsmässa som anordnas för att utländska farmaceuter ska vidga sitt kontaktnätverk på den svenska arbetsmarknaden, få möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare samt "mingla" med framtida kollegor!

Studenter från alla lärosäten i Sverige är välkomna!

Mässan anordnas av Projekt SENNA i samverkan med arbetsgivare inom arbetsmarknaden för farmaceuter i Sverige.

Syftet med dagen är att du ska få direktkontakt med framtida arbetsgivare som vill och behöver anställa farmaceuter och du kommer kunna ställa frågor och knyta kontakter.

Arbetsmarknadsdagen kommer att ge många tillfällen till möten mellan dig som farmaceut som vill etablera dig på svenska arbetsmarknaden och arbetsgivare och vi hoppas att dessa kontakter leder till anställningar.

2023  kommer Farmaforum att vara den 30/11 kl. 13-17

DOZ Apotek

Under hösten 2022 kommer LloydsApotek att byta namn till DOZ Apotek Hos oss på DOZ Apotek blir du en del av kedja som arbetar med fokus för ett friskare Sverige. Vi driver idag 74 fysiska apotek och en fullskalig e-handel. Med det nya varumärket är ambitionen att erbjuda ett prisvärt och integrerat omni-erbjudande, med styrkan i fysiska apotek såväl som e-handel samt med storskalsfördelar från moderbolaget. Vår organisation präglas av korta beslutsvägar som ger dig som medarbetare möjlighet att vara med och påverka samt att utvecklas. Vår arbetsmiljö kännetecknas av högt i tak, omtanke och samarbete. Tillsammans är vi Nytänkande tar Ansvar visar Respekt och har alltid Kunden i centrum.

Kronans Apotek och Apoteksgruppen

Följ med på en unik förändringsresa med apoteksbranschens nya aktör som består av Apoteksgruppen och Kronans Apotek - tillsammans är vi Sveriges tredje största aktör med flest apotek runt om i hela landet. Genom att behålla det bästa från båda företagen är vi starkare, smartare och en modig utmanare i branschen. Tycker du att detta låter lika spännande som vi gör? Härligt – häng med på resan!

Upool

Upool är ett bemanningsföretag som enbart arbetar med farmaceuter. Bland uppdragsgivarna är Upool kända för att alltid ha kunnig och trevlig personal som snabbt anpassar sig till nya arbetsplatser och lär sig nya arbetsuppgifter. Hos farmaceuter är Upool kända för att erbjuda mycket flexibla anställningar. Vill du arbeta på en plats i landet på vintern och en annan på sommaren? Vara ledig varannan vecka för att hinna med allt annat som livet har att erbjuda vid sidan av att bara jobba? Du bestämmer själv var, när och hur mycket du vill arbeta, utan att behöva ge upp tryggheten som en anställning innebär. Du som är i starten av din karriär kan bygga upp Sveriges bästa och bredaste CV med Upool som arbetsgivare!

Upool hyr framför allt ut personal till apotek runt om i hela Sverige. Vi tar även egna uppdrag, till exempel kvalitetsgranskningar av läkemedelsförråd, ger utbildningar, och mycket mer.

Upool representeras av Upools VD Ann-Kristin "Anki" Gunnersen.

Apoteket AB

Vi är Apoteket
Vi har ett tydligt och samhällsviktigt uppdrag, att få människor i hela landet att kunna leva ett liv i hälsa.

Hos oss har alla medarbetare en betydelsefull uppgift i att skapa ett bättre Sverige.

Med hundratals butiker och ännu fler ombud finns Apoteket på nästan tusen platser i landet och dygnet runt på nätet. Vi är hela Sveriges apotek, som hjälper och inspirerar människor både när de vill fortsätta att vara friska och när de är sjuka. Oavsett vilken roll du har på Apoteket har du en betydelsefull uppgift där du är med och skapar ett bättre Sverige.

Vi strävar alltid framåt. Våra medarbetare bidrar aktivt i det arbetet. Genom att vi utvecklas som verksamhet utvecklas även våra medarbetare. Både nu och i framtiden.

Vår kultur genomsyras av trovärdighet, initiativtagande, engagemang och omtänksamhet. Oavsett om det gäller kund eller medarbetare. Vi bryr oss helt enkelt om vår omvärld.

APL

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. I uppdraget ingår även beredskap att upprätthålla verksamheten i krissituationer. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science-industrin där vi tillhandahåller utveckling, analys och tillverkning. Med cirka 500 medarbetare och fyra tillverkningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.

www.apl.se

Sveriges Farmaceuter

Sveriges Farmaceuter är fack- och professionsförbundet för receptarier och apotekare.

Vår främsta uppgift är att stötta våra medlemmar i fackliga frågor samt att utveckla och marknadsföra apotekares och receptariers kompetens och stärka farmaceuternas professionella villkor. 

Sveriges Farmaceuter driver frågor som är viktiga för professionen. Vi finns med i debatten om hur de läkemedelsrelaterade problemen ska minskas, e-handeln och dess påverkan på fysiska apotek, hur patientsäkerheten ska ökas, läkemedel i äldrevården, vilka krav som ska ställas på forskning, fortbildning och utbildning etc. Ju fler vi är desto starkare är du som medlem! 

Sveriges Farmaceuter är en partipolitiskt obunden och ideell organisation som grundades 1903 och har drygt 7 100 medlemmar.

Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat har nästan 400 apotek och cirka 4000 medarbetare över hela Sverige. Grundpelaren i vår verksamhet är givetvis våra fantastiska farmaceuter som gör en otroligt viktig insats på alla våra apotek tillsammans med våra apotekstekniker och apoteksassistenter. Är du farmaceut med legitimation utfärdad utanför EU/EES som vill arbeta som farmaceut på Apotek Hjärtat?

Hör av dig till praktik@apotekhjartat.se om du har frågor eller vill hitta ett apotek som kan ta emot dig för språkpraktik eller praktisk tjänstgöring så hjälper vi dig på vägen mot din svenska legitimation.

Välkommen till ett apotek med stort hjärta!

Apoex

Vi är störst i Sverige på läkemedelsförsörjning till regioner och har över 4000 privatvårdskunder. Hos oss är tjänsteutveckling i fokus och vi växer så det knakar med inställningen att ingenting är omöjligt. 

Du är farmaceut med brinnande intresse för läkemedelshantering, extemporetillverkning och patientsäkerhet. 

Tillsammans förenklar och förbättrar vi vården - varje dag.

Apotekarsocieteten/Läkemedelsakademin

Välkommen att träffa Apotekarsocieteten och Läkemedelsakademin!

Apotekarsocieteten är en medlemsförening. En fysisk och virtuell mötesplats för dig som arbetar med läkemedel och medicinteknik. Våra medlemmar arrangerar varje år cirka 60 aktiviteter i hela Sverige. Kvällsföreläsningar, frukostseminarier eller studiebesök. Både fysiskt, virtuellt och inspelat. Varje år delar vi ut cirka 7 miljoner kronor i stipendier. Dessa får du förtur till som medlem. Som medlem får du också nyhetsbrev och information om lediga tjänster.

Apotekarsocieteten äger utbildningsföretaget Läkemedelsakademin. För dig som är nyanländ icke-EU farmaceut, och studerar till kunskapsprov eller kompletteringsutbildning, finns ett paket av utbildningar online kostnadsfritt. Du gör dessa vid din egen dator online. 

Välkomna träffa oss så berättar vi mer om vår verksamhet, Apotekarsocietetens stipendier, samt Läkemedelsakademins utbildningar.  Kontakt: info@lakemedelsakademin.se

Sveriges Apoteksförening

Sveriges Apoteksförening är branschorganisation för landets apotek. Våra medlemsföretag driver över 1400 apotek, allt ifrån rikstäckande kedjor, enskilt drivna apotek, renodlade e-handelsapotek, sjukhusapotek och dosapotek.