Farmaforum

Allmän information

Farmaforum är en arbetsmarknadsmässa som anordnas för att utländska farmaceuter ska vidga sitt kontaktnätverk, få möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare samt mingla med framtida kollegor! Mässan anordnas främst av Projekt SENNA men år 2021 är Läkemedelsakademin medarrangör. Farmaforum är den enda arbetsmarknadsdagen som vänder sig direkt till dig som nyanländ farmaceut i Sverige.

Syftet med dagen är att du ska få direktkontakt med framtida arbetsgivare som vill och behöver anställa nyanlända farmaceuter och du kommer kunna ställa frågor och knyta kontakter. Arbetsmarknadsdagen kommer att ge många tillfällen till möten mellan nyanlända och arbetsgivare och vi hoppas att dessa leder till anställningar.

Du som utländsk farmaceut deltar kostnadsfritt via din dator eller mobiltelefon. Du behöver anmäla dig till eventet via länken nedan, anmälan är bindande. Farmaforum genomförs digitalt i år med hjälp av mötesverktyget Zoom. Det är tyvärr först till kvarn som gäller då deltagarplatserna är begränsade. Detta på grund av att eventet ska kunna gå att hantera digitalt på ett smidigt och effektivt sätt.

Nedan finns en lista på utställarna för år 2021.

Datum: 2021-12-07
Tid: 14:00-17:00


Anmälan är stängd

 

Vänligen,
Projekt SENNA och Läkemedelsakademin

 

____________________________________________________________________

 

Octapharma

 

Octapharma är ett familjeföretag som tar de bästa delarna av en familj – som gemenskap och teamwork – och mixar det med framgångsrecept för ett bra företag – som framåtanda, professionalism och utveckling. Med en synlig ledning där besluten tas snabbt men där strategin är långsiktig. Det är ett riktigt familjeföretag för oss.

Sedan starten 1983 är Octapharma idag ett globalt läkemedelsföretag med huvudkontor i Lachen i Schweiz. Våra produkter finns i 118 länder och når ut till hundratusentals patienter årligen. Vi fokuserar på tre behandlingsområden: hematologi, immunterapi och intensivvård.

Octapharma är det största privatägda och fristående företaget i världen inom plasmafraktionering. Vi utvecklar och tillverkar läkemedel av human plasma som kommer från våra egna plasmagivningscenter och från externa leverantörer och utvecklar även humant protein från humana cellinjer.

_______________________________________________________

Apotek Hjärtat

Vårt hjärta klappar för FARMAFORUM!

Studentklubben Hjärtats Vänner
En studentklubb där du som student får nyheter och värdefulla tips inför din framtida karriär Registrera dig på apotekhjartat.se/hjartatsvanner eller registrera dig genom att scanna QR-koden:   

        

Praktik
Vi har ca 180 praktikapotek att välja mellan och erbjuder alla våra praktikanter Hjärtats populära praktikerbjudande

Snart klar?
Och för dig som närmar dig examen har vi såklart en massa spännande karriärvägar och jobberbjudanden

Vi ses i vår digitala monter, Läs mer på vår karriärsida: apotekhjartat.se/karriar

___________________________________________________________

Lloyds Apotek

Hos oss på LloydsApotek får du möjligheten att vara med på den spännande resa det innebär att bygga en apotekskedja från grunden. Vår organisation präglas av korta beslutsvägar som ger dig som medarbetare möjlighet att vara med och påverka samt att utvecklas. Vår arbetsmiljö kännetecknas av högt i tak, omtanke och samarbete.

LloydsApotek arbetar dagligen för ett friskare Sverige. LloydsApotek öppnade sitt första svenska apotek i Eskilstuna i februari 2010, då under namnet DocMorris. Idag driver företaget ca. 75 fysiska apotek runt om i landet och erbjuder en komplett e-handel med läkemedel och ett brett sortiment inom egenvård. LloydsApotek är ett nytänkande apotek som genom rådgivning och tjänster vill inspirera till att leva ett mer hälsosamt liv. Hos LloydsApotek möter kunden kompetent och välutbildad personal som är experter inom receptbelagda läkemedel, hud och värk.

LloydsApotek är en del av CEPD N.V. (Corporation of European Pharmaceutical Distributors N.V.) ett av de ledande företagen på Europas läkemedelsmarknad. CEPD grundades 2008 och är en erfaren och kunnig hälsovårdsaktör med huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna. CEPD förvaltar den femte största apotekskedjan i Europa med över 1300 apotek i Polen, Litauen och Sverige.

Välkommen till ett apotek som vågar tänka nytt! 

Kontakt: My Björkqvist, HR buisness partner,  my.bjorkqvist@lloydsapotek.se

_____________________________________________________________

Apoteket AB

 

Vi har skäl. Och själ

Till Apoteket kommer du med en insikt att du aldrig blir riktigt färdig, för du, som vi, vill ständigt fortsätta att lära nytt. Hos oss finner du både skäl och själ för en utvecklande karriär. Omtanke, samhörighet, trygghet, kompetens, hållbarhet, engagemang och storlek är några. Vi håller dessutom fanan högst i hållbarhetsfrågor och kvalitetskontroller. Så högt att vi belönats för det. Vi är stora och starka och med det följer också ett ansvar att leda med föredöme. Det ger oss resurser att satsa på innovation och utveckling för hållbar framtid. Inte bara för våra kunder, utan även för din karriärväg genom apotekslivet.

 _____________________________________________________________

Apoteksgruppen

 

Apoteksgruppen – En apotekskedja som bryr sig på riktigt!

För er som inte känner till oss, så är vi Apoteksgruppen, en apotekskedja med runt 200 apotek, från norr till söder. Apoteksgruppen är det stora företaget men med känslan av ett litet. Det är i alla fall vad vi brukar säga och något vi är stolta över. Hos oss får du ta den plats du vill och vara med och påverka, men även utvecklas tillsammans med en apotekskedja som verkligen bryr sig på riktigt. Vi är unika i branschen med att erbjuda både kedjedrift och franchise. Då vi ser franchise som en viktig del av vårt DNA, det ingår i vår kultur, och gör det naturligt att dagligen prata om vikten av entreprenörskap och engagemang - något vi är väldigt stolta över. Vi är helt enkelt som bäst när vi är oss själva.

Är du nyfiken på att lära känna oss redan nu? Besök oss gärna på Instagram @Apotekgruppen People och träffa människorna bakom Apoteksgruppen.

Syns snart!

/Vännerna från Apoteksgruppen

____________________________________________________________

APL

 

Apotek Produktion & Laboratorier (APL) är ett av Europas ledande företag inom tillverkning av extempore och lagerberedningar. Vi arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag för att skapa största möjliga patientnytta. Vår vision är att vi ska göra skillnad för patienter med särskilda behov. Vi är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien där vi tillhandahåller utveckling och analys. Med cirka 500 medarbetare och fem tillverkningsenheter i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå tar vi fram läkemedel som förbättrar och räddar liv.

Mail att kontakta oss på: HR@apl.se

_________________________________________________________________

ApoEx

 

Vi är störst i Sverige på läkemedelsförsörjning till regioner och har över 4000 privatvårdskunder. Hos oss är tjänsteutveckling i fokus och vi växer så det knakar med inställningen att ingenting är omöjligt. 

Du är farmaceut med brinnande intresse för läkemedelshantering, extemporetillverkning och patientsäkerhet. 

Tillsammans förenklar och förbättrar vi vården - varje dag.

_____________________________________________________

Läkemedelsakademin

 

Välkommen att träffa Apotekarsocieteten och Läkemedelsakademin!

Apotekarsocieteten är en medlemsorganisation. En fysisk och virtuell mötesplats för dig som arbetar med läkemedel och medicinteknik. Våra medlemmar arrangerar varje år cirka 60 aktiviteter i hela Sverige. Kvällsföreläsningar, frukostseminarier eller studiebesök. Både fysiskt, virtuellt och inspelat. Apotekarsocieteten har också stipendier.

Apotekarsocieteten äger också utbildningsföretaget Läkemedelsakademin. För dig som är nyanländ icke-EU farmaceut, och studerar till kunskapsprov eller kompletteringsutbildning, finns ett paket av utbildningar online kostnadsfritt. Du gör dessa vid din egen dator online. 

Välkomna träffa oss så berättar vi mer om vår verksamhet, våra stipendier, samt våra utbildningar. I år fyller vi som medlemsorganisation 50 år, titta gärna på vår jubileumssida. Där finns filmen ”Vad är Apotekarsocieteten?” 

Kontakt: info@lakemedelsakademin.se

 _______________________________________________________________ 

Sveriges Farmaceuter

 

Facket för dig som är apotekare eller receptarie!

Sveriges Farmaceuter är till för dig. Förbundet har fyra sektioner; industrisektionen, apotekssektionen, offentligsektionen och studentsektionen. Vi fokuserar på frågor som berör just din profession och vi är experter på dina arbetsvillkor och din arbetsmarknad. Vi är tillräckligt stora för att driva dina frågor och ställa krav samt tillräckligt små för att vara personliga. Vår främsta uppgift är att stötta våra medlemmar i fackliga frågor samt att utveckla och marknadsföra apotekares och receptariers kompetens och stärka deras professionella villkor.

_________________________________________________________