10 juni 2022, 08:29

Projekt Senna får ny projektledare

Projekt Senna har återigen blivit beviljat främjandemedel, något Sveriges Farmaceuter skrev om här. I samband med att projektet startar för en ny period tillträder en ny projektledare, Katarina Nilsson-Sundström.

Katarina har arbetat flera år inom akademin men har även arbetat inom öppenvårds- och sjukhusapotek. Hon kommer senast ifrån Luleå tekniska universitet, LTU där hon bland annat varit programledare för receptarieutbildningen, utvecklat distansundervisningen och undervisat såväl fysioterapeuter som sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor från länder utanför EU/ESS. Katarina är ser fram emot sitt nya uppdrag.

- Det känns så bra och jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter och mitt kontaktnät. Projekt Senna är ett fantastiskt fint koncept som jag både kommer förvalta och utveckla, säger hon.

Katarina, som själv bott utomlands och haft flera internationella samarbeten, vet hur viktigt det är att få rätt stöd.

- Att bli väl mottagen och få stöttning där och då gör stor skillnad. Även om det såklart finns utmaningar, utgör projektet en god grund. Jag hoppas kunna vara en kunskapsbank för de nyanlända farmaceuterna, säger hon.

Katarinas första uppgift som projektledare när hon tillträder i juli, är att starta upp studiecirklarna för att förbereda nyanlända farmaceuter inför kunskapsprovet som hålls i Uppsala i september. Till hösten väntas studiebesök inom bland annat läkemedelsindustrin.

Läs mer om projekt Senna här

Nyheter

29 juni 2022, 09:10

Personlig rådgivning, tider i juli

Du som nyanländ farmaceut, utanför EU/EES-området, kan boka kostnadsfri rådgivning/information vi...

17 juni 2022, 07:55

Uppstart för studiecirklar i juli

Studiecirklarna inför kunskapsprovet i september ges 6-7/7 och 11-14/7 ca kl. 16.30-20 på plats i...

10 juni 2022, 08:29

Projekt Senna får ny projektledare

Projekt Senna har återigen blivit beviljat främjandemedel,  något Sveriges Farmaceuter skrev om h...