Sveriges Farmaceuter sponsrar Farmaceutpodden

Under hösten 2020 inleder Sveriges Farmaceuter ett samarbete och sponsorskap av Farmaceutpodden.

Om Farmaceutpodden

I Farmaceutpodden blandar apotekaren Isabella Stenmark intervjuer med inspirerande personer med frågeställningar och tankar som rör samhällets läkemedelsexperter - farmaceuterna!

Bild på Isabella Stenmark som driver Farmaceutpodden

Farmaceutpodden drivs av apotekaren Isabella Stenmark

Om höstens andra avsnitt som sändes 29/10 

Kan en farmaceut skriva ut recept i England? Är det sant att kunder måste lista sig på ett apotek? Vad är ett "pre-registration" prov och varför är det så viktigt?

Apotekaren Sara Ahmed Osman flyttade till England med sin familj när hon var tonåring. Trots alla utmaningar med nytt land och språk beslutade sig Sara tidigt för att läsa till apotekare, vilket har motiverat henne genom hela studiegången.

Idag jobbar Sara på öppenvårdsapotek och det märks tydligt hur mycket hon brinner för kunden och för att förmedla säker och korrekt läkemedelsanvändning.

I det här avsnittet berättar Sara inte bara om hur det var att läsa till farmaceut i England utan också om hur det var att jobba på apotek där.

Sara gör dessutom många intressanta jämförelser mellan apoteksväsendet i Sverige och England och diskuterar utbudet av de många apoteksnära tjänster som redan nu finns i England.