Sveriges Farmaceuter sponsrar Farmaceutpodden

Under hösten 2020 inledde Sveriges Farmaceuter ett samarbete och sponsorskap av Farmaceutpodden.

Om Farmaceutpodden

I Farmaceutpodden blandar apotekaren Isabella Stenmark intervjuer med inspirerande personer med frågeställningar och tankar som rör samhällets läkemedelsexperter - farmaceuterna!

Bild på Isabella Stenmark som driver Farmaceutpodden

Farmaceutpodden drivs av apotekaren Isabella Stenmark

Om avsnittet "Årets farmaceut 2021"

Årets farmaceut är Sveriges Farmaceuters prestigefyllda årliga utmärkelse, som tilldelas en apotekare eller receptarie som gjort betydande insatser för farmacin i Sverige. Apotekaren Maria Landgren tilldelades i september den fina utmärkelsen Årets Farmaceut med motiveringen: 

"Maria är en uppskattad ledare i region Skåne. Sedan flera år har hon med ett tydligt driv, djup kunskap och bred erfarenhet hittat nya lösningar kring läkemedelsanvändning i den offentliga sektorn. Maria uppskattas för sin kapacitet och sin tydliga kommunikation. Under pandemin har hon tagit fram en nationell modell för läkemedelsinköp och även arbetat som en av Skånes två vaccinsamordnare."

Maria är en mycket inspirerande ledare och apotekare, och en viktig förebild i branschen.

Klicka här för att lyssna på avsnittet "Årets farmaceut 2021"

 

Tidigare avsnitt sponsrade av Sveriges Farmaceuter

 

"Välvald"

I det här avsnittet berättar Lisa Stern Ödmark, chefsstrateg på Sveriges Apoteksförening mer om Välvald och om hur apoteken branschgemensamt driver olika miljö- och hållbarhetsfrågor.

"Apotekaren som blev läkare"

Sara Kristersson är apotekare och har nyligen fått sin läkarexamen. I det här avsnittet berättar hon om sina erfarenheter som apotekare, främst inom Regulatory Affairs, men framförallt om det stora beslutet att läsa till läkare.

"Felexpeditioner"

Det här avsnittet som handlar om felexpeditioner, gästas av Caroline Day, en oerhört kompetent receptarie som Isabella har haft nöjet att arbeta med. Felexpeditioner är ett viktigt ämne att prata om, därför delar både Caroline och Isabella med sig av sina erfarenheter, varnar för fallgropar, berättar om egna missöden och om vilka läxor de har lärt sig.