Inspirationsföreläsningar - Branschbyte apotek till industri (apotekare)

Under hösten 2021 startade Sveriges Farmaceuter en serie webbinarier som behandlar möjligheterna till branschbyte för farmaceuter. Fokus under hösten låg på apotekare som har bytt bransch.

På den här sidan ser du en presentation av föreläsarna, samt en inspelning av webbinariet.

Du måste vara inloggad medlem för att kunna se de inspelade webbinarierna. Inte medlem ännu? Bli medlem här.

 

Från apotek till industri

Först ut i serien av webbinarier, från den 29 september 2021, har vi tre föreläsare som berättar om sina spännande karriärer och hur de gjorde för att byta bransch från apotek till industri:

1. Robert Svanström, CEO, Add Pharma Nordic AB. Robert är apotekaren som startade sina egna apotek efter apoteksomregleringen. Han har jobbat i fem år på Sveriges Apoteksförening som chefsfarmaceut för att därefter byta till ett arbete inom läkemedelsindustrin. Sedan ungefär ett år tillbaka så driver han återigen ett eget bolag, nu som leverantör till apoteksbranschen. Vad driver honom och hur tänker han när det gäller karriär och att byta bransch ifrån apotek till läkemedelsindustrin?

2. Andrea Bengtsson, Patient Approach Manager, Merck AB. Andrea examinerades från apotekarprogrammet på Uppsala universitet 2015 och jobbade några på apotek innan hon bestämde sig för att testa något nytt. Hon fick jobb på Merck AB inom sälj och marknad, där hon var med och lanserade ett nytt specialistläkemedel inom neurologi/MS. Redan på apotekstiden var hennes huvudfokus patienten och hur vi kan underlätta livet för patienter – och nu ansvarar hon för företagets kontakt med patientföreningar, leder projekt för att skapa värde för patienter och arbetar med företagets engagemang inom hälso-sjukvårdspolitik.  

3. Doaa Hassan, Senior QA PET Packing, AstraZeneca. Doaa Hassan tog examen som apotekare vid Uppsala universitet 2015. Hon jobbade under två år på apotek, men därefter ville hon testa att i stället arbeta inom läkemedelsindustrin. Hon fick en QA-tjänst på AstraZenecas packningsenhet i Södertälje där hon huvudsakligen arbetar med säkring av produktkvalitet innan frisläppning till slutkund. I sin roll har hon även haft möjligheten att jobba med flera olika projekttyper, exempelvis lansering av nya produkter och introducering av elektronisk batch-protokoll.