">

Inspirationsföreläsningar - Branschbyte apotek till industri (receptarier)

Under våren 2022 erbjuder Sveriges Farmaceuter webbinarier som behandlar möjligheterna till branschbyte för farmaceuter. Fokus under vårens seminarieserie ligger på receptarier som har gjort ett karriärbyte.

På den här sidan ser du en presentation av föreläsarna, samt en inspelning av webbinariet.

Du måste vara inloggad medlem för att kunna se de inspelade webbinarierna. Inte medlem ännu? Bli medlem här.

I detta webbinarium, från den 11 april 2022, har vi två föreläsare som berättar om sina spännande karriärer och hur de gjorde för att byta bransch från apotek till industri:

1. Hélène Blid Söderlund, Regulatory Manager Nordics, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare.
Hélène Blid Söderlund är legitimerad receptarie som tog sin examen vid Uppsala universitet 2008. Hon arbetade först som receptarie på Apoteket AB, men gick sedan över till att arbeta med Regulatory affairs. Först arbetade hon på generikabolagen BMM Pharma och Hospira Nordic, och från 2011 med OTC-läkemedel på Novartis Consumer Healthcare, som numera tillhör GlaxoSmithKline Consumer Healthcare (GSK CH). Idag arbetar hon främst med life cycle management, projekt och övriga regulatoriska frågor som rör GSK CH:s smärt-portfölj. Representerar även GSK CH i Lif's arbetsgrupp för regulatoriska frågor som rör OTC-läkemedel.

2. Aina Gidemar, Regulatory Affairs Associate¸ GlaxoSmithKline Consumer Healthcare.
Aina Gidemar är legitimerad receptarie som tog sin examen i juni 2021 vid Umeå universitet. Under receptarieutbildningen arbetade hon som egenvårdsrådgivare på Apotek Hjärtat. I maj 2021 fick hon en tjänst som studentarbetare på Regulatoriska avdelningen på GlaxoSmithKline Consumer Healthcare. Efter sommaren övergick tjänsten först till ett vikariat, och sedan till tillsvidaretjänst som Regulatory Affairs Associate. Hon arbetar med life cycle management och marknadsföringsmaterial, främst för Respiratory-portföljen.