Årets Farmacistudent 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sözdar Bakir är Årets Farmacistudent 2019

Sveriges Farmaceuter utnämner apotekarstudenten Sözdar Bakir till Årets farmacistudent. Årets farmacistudent utses av Sveriges Farmaceuters förbundsstyrelse.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma personer som kan ses som goda exempel och som på något sätt bidragit till att förbättra farmacibranschen eller farmacistudenters studier/utbildning, och på så sätt inspirera farmacistudenter till engagemang i sin profession.

Motivering Årets Farmacistudent

Årets farmacistudent är Sözdar Bakir. Sözdar har sedan hon började sin utbildning på apotekarprogrammet vid Uppsala Universitet visat ett stort intresse och engagemang för utbildningen. Hon har dessutom fått flera av sina studiekamrater att engagera sig, inom Farmacevtiska Studentkåren och fackligt inom Sveriges Farmaceuter.

Inom Farmacevtiska Studentkåren har Sözdar varit företagsvärd och suttit i kommittén som ansvarar för marknadsföring och PR för Pharmada, Sveriges största arbetsmarknadsdag för farmaceuter. Hon har också engagerat sig i granskning och sammanställning av kursutvärderingar för kurser inom farmaciutbildningarna vid Uppsala Universitet, för att ge studenterna en röst att påverka sin utbildning till det bättre, inte minst för kommande studenter.

Med samma drivkraft har Sözdar börjat engagera sig fackligt som studentambassadör hos Sveriges Farmaceuter för att informera om fackförbundets viktiga roll och arbete, samt vikten av ett medlemskap i fackförbundet. Hon arbetar även ideellt för Farmaceuter Utan Gränser, där hon är webbutvecklare och ansvarig för media och kommunikation.

Här du läsa om tidigare pristagare av Årets Farmacistudent