Apoteksdagen 2021

Onsdagen den 24 november anordnade Sveriges Farmaceuter Apoteksdagen tillsammans med Apotekarsocieteten och Sveriges Apoteksförening. Temat för dagen var Krav på medicintekniska produkter, och Farmaceutiska tjänster på apotek.

Innehåll för dagen

Som farmaceut på apotek har du säkerligen hört talas om både ny lagstiftning för medicintekniska produkter och att TLV, på uppdrag av regeringen, ska genomföra försök med en farmaceutisk tjänst på apotek. Apoteksdagen 2021 ägnades åt att reda ut vad som är på gång och hur utvecklingen påverkar dig som farmaceut.

Några av dagens talare var Marcel Bouvy, Professor of Pharmaceutical Care, Utrecht University, Fredrik Boström, chefsfarmaceut, Sveriges apoteksförening, och Pia Frisk, TLV. Hela programmet med samtliga talare hittar du här:

Program för Apoteksdagen 2021

Under dagen delades även två priser ut: 

  1. Apotekarsocietetens pris för att hedra Rune Lönngrens arbete inom samhällsinriktade läkemedelsfrågor gick till Margareta Hammarlund-Udenaes, apotekare och professor emeritus vid Uppsala universitet. Läs en intervju med Margareta Hammarlund-Udenaes i Svensk Farmaci.
  2. Receptarien Jenny Larsson fick ta emot pris för bästa kundinsats på apotek 2021. Läs en intervju med Jenny Larsson i Svensk Farmaci.

Om du missade Apoteksdagen 2021 har du nu möjlighet att se de inspelade semiarierna på Apotekarsocietetens hemsida.