Förhandlingsdelegationen för apoteksavtalen

Sveriges Farmaceuter är det fackförbund i Sverige med flest anslutna apoteksanställda farmaaceuter. Det gör att vi för apoteksavtalen har en egen partsställning och följdaktligen en egen förhandlingsdelegaation i förhandlingarna med arbetsgivarna.

Nedan följer presentationer av varje delegat i förhandlingsdelegationen och deras hjärtefrågor i avtalsrörelsen: 

Karin Gummesson 
Apotek Hjärtat Focus, Göteborg
Ordförande apotekssektionen, huvudskyddsombud akademikerföreningen Apotek Hjärtat
För mig ligger frågor som rör utlåningsproblematiken och arbetstidsförläggningen för företag som använder sig av bilaga 4, särskilt varmt om hjärtat. Jag tycker att det är väldigt roligt att grotta ner mig i kollektivavtalen och diskutera hur de ska/bör tolkas samt vad man kan skruva på för att göra dem ännu lite bättre. 

Kontakt: karin.gummesson@sverigesfarmaceuter.se

Gunilla Johansson 
Apoteket AB i Avion, Umeå 
Jag tycker att arbetet i förhandlingsdelegationen känns jättespännande, intressant och roligt. Något jag brinner särskilt mycket för är semesterfrågan.

Kontakt: gunilla.Johansson@sverigesfarmaceuter.se 

Aida Redzic 
Apoteksgruppen Oxbacken, Västerås 
För mig är arbetsmiljön den viktigaste frågan i avtalsrörelsen. Jag ser verkligen fram emot våren med förhandlingsdelegationen, det är ett jättespännande uppdrag!

Kontakt: aida.redzic@sverigesfarmaceuter.se

Sandra Jonsson
Apoteket NUS, Umeå, Apoteket AB
Frågan som jag brinner mest för i avtalsrörelsen är arbetstidsreglerna. För oss farmaceuter i Apotekssektionen behöver arbetstidsreglerna vara anpassade för ett hållbart arbetsliv och balans mellan arbete och fritid. Då blir vi medarbetare motiverade och företagets resultat gynnas av detta. Jag tycker att uppdraget i förhandlingsdelegationen är ett jätteviktigt uppdrag. Mina yttranden i delegationen bygger utsagor från på alla medlemmar jag har haft kontakt med i Akademikerföreningen.

Kontakt:  sandra.jonsson@sverigesfarmaceuter.se

Frida König
ApoEx, Stockholm
Jag känner mig taggad inför mitt uppdrag i förhandlingsdelegationen. Det här är ett väldigt spännande och ärofyllt uppdrag, där det känns viktigt att bidra med mina erfarenheter från sjukhus- och öppenvårdsapotek. Jag brinner särskilt för frågor som rör arbetstidsförläggningen.

På bild f.v: Karin Gummesson, Gunilla Johansson, Martina Perzanowska (förhandlingschef på förbundet), Sandra Jonsson och Aida Redzic