Karriärvägar

Som studerande eller nyutexaminerad kan det vara svårt att veta vilken karriärväg man ska välja. Alternativen är många, och det kan vara svårt att hålla kolla på vad de olika yrkesrollerna innefattar.

Vår medlemstidning Svensk Farmaci har allt sedan starten 2011 presenterat arbetsplatsreportage under vinjetten "På Jobbet". Syftet har varit enkelt – att, med våra studerandemedlemmar som särskild målgrupp, visa upp hur det är att arbeta som apotekare och receptarie på vitt skilda arbetsplatser inom vår sektor.

Lägger man ett antal sådana reportage bredvid varandra, träder det fram en ljus bild av de möjligheter som våra yrken rymmer. Dessa reportage har vi samlat i tidskriften En värld av möjligheter, som du hittar längst ner på denna sida.

I En värld av möjligheter får du följa med till kontraktsforskningsbolaget Link Medical, dosapoteket Svensk Dos, nätapoteket Apotea, Astra Zenecas produktionsenheter, det lilla utvecklingsbolaget Vicore, det farmakometriska konsultbolaget Pharmetheus, Astrid Lindgrens barnsjukhus, kontraktstillverkaren Recipharm, E-hälsomyndigheten och apoteket Djurfarmacia vars inriktning man förstår av namnet. Reportagen är producerade från 2014 och framåt, så enstaka sakuppgifter i texterna kan ha blivit inaktuella.

Du behöver vara medlem och inloggad för att se och läsa tidskriften En värld av möjligheter

Inte medlem? Bli det här