FAQ om legitimationserbjudandet

Här hittar du vanliga frågor och svar om examenserbjudandet. Klicka på frågan för att läsa svaret.

Vem kan söka legitimationserbjudandet?

Alla medlemmar som tagit en farmaceutisk examen från och med höstterminen 2016 och har varit medlem i förbundet i minst 6 månader efter examen.

Erbjudandet gäller även dig som varit introduktionsmedlem i förbundet i väntan på att din utländska legitimation ska godkännas av socialstyrelsen. Du behöver ha varit ordinarie medlem i förbundet i 6 månader efter godkänd legitimation för att kunna söka erbjudandet. 

Hur söker jag legitimationserbjudandet?

Fyll i formuläret på Kickstart-sidan. 

Sedan kopplar du på autogirobetalning för din medlemsavgift. Använd länken här: Koppla autogiro till din medlemsavgift.

När kommer återbetalningen?

Efter att du har skickat in din ansökan och anslutit autogiro inväntar vi en bekräftelse från Socialstyrelsen att din legitimation har utfärdats. Observera att du endast kan ansöka om att få din legitimationskostnad återbetald av oss då du varit medlem i Sveriges Farmaceuter 6 månader efter din examen. 

Efter säkerställande av godkänd legitimation sker utbetalning i slutet av varje månad. Kom ihåg att du betalar avgiften till Socialstyrelsen och Sveriges Farmacueter betalar tillbaka denna avgift. Vi har inga möjligheter att betala legitimationsavgiften vid tillfället för ansökan.

Jag är inte medlem ännu, vad gäller?

Inga problem, du kan också ta del av erbjudandet. Men kom ihåg att du måste varit medlem i 6 månader efter din examen. Är du student, ansök om studentmedlemskap, är du yrkesverksam ansöker du istället om medlemskap för yrkesverksamma. 

Bli studentmedlem

Bli yrkesverksam medlem

Jag blev medlem efter examen, vad gäller?

Du kan söka legitimationserbjudandet men rabatten på medlemsavgiften gäller bara de som har varit studentmedlemmar. 

Fler frågor, maila post@sverigesfarmaceuter.se, märk ditt mail Legitimationserbjudande.