Nyttiga länkar

Sveriges Farmaceuter har samlat ihop länkar till hemsidor som kan vara värdefulla för dig som student i alla stadier under din utbildning.

Under dina studier

Universitets och högskolerådet www.uhr.se - Tidigare högskoleverket, här hittar du information om det mesta som rör dina studier.

Utlandsstudier https://www.studera.nu/studera-utomlands/studera-utomlands/  - Funderar du på att läsa utomlands? Ta chansen! Det är en erfarenhet som kommer ge dig otroligt mycket. Som student har du ofta goda chanser att åka på utbyte via ditt universitet.

SACO studentråd www.saco.se/Saco-Studentrad  - Är Sveriges största fackliga studentorganisation. Sveriges Farmaceuter är en del av Saco studentråd och tillsammans med övriga förbund kan vi driva frågor för er studenter.

Yrkeskompassen - på Arbetsförmedlningens hemsida kan du hitta information om arbetsmarknadsläget och framtidsutsikter för olika yrken. Sök på "apotekare" och "receptarie". 

Saco:s Framtidsutsikter - här kan du se hur arbetsmarknaden för akademiker förväntas se ut inom 5 år, och vilka yrken som kommer behövas. 

I slutet av dina studier

Socialstyrelsen www.socialstyrelsen.se – Det är hos socialstyrelsen du ansöker om din legitimation när du är klar med din examen.

Drivhuset www.drivhuset.se - Vill du starta eget? Drivhuset kan hjälpa dig att förverkliga din företagsidé.

Medicinsk information

FASS www.fass.se - Om den inte redan är det så kommer den att bli din farmaceutbibel framöver.

Janusinfo www.janusinfo.se - Läkemedelsinformation från Stockholms läns landsting. Här hittar du information om behandlingsrekommendationer och interaktionstjänsten Sfinx.

Medicininstruktioner www.medicininstruktioner.se- Här hittar du instruktionsfilmer för läkemedel och medicinska hjälpmedel.

Svensk Farmaci www.svenskfarmaci.se - Som medlem får man hem tidningen Svensk Farmaci i brevlådan men missa inte att titta in på hemsidan för dagliga uppdateringar på vad som händer inom det dynamiska läkemedels- och apoteksområdet.

Dagens apotek Dagens Medicin - Nyheter om apoteksbranschen

Läkemedelsvärlden - en webbtidning som vänder sig till alla som är intresserade av eller verksamma inom läkemedelsområdet, inom apotek, hälso- och sjukvården, forskning och utbildning, myndigheter, det politiska livet och inom läkemedelsindustrin.