">

Engagera dig

Du som vill engagera dig inom förbundets studentverksamhet kan göra det antingen som studentambassadör eller som ledamot i studentsektionsstyrelsen.

Studentambassadör för Sveriges Farmaceuter 

Som studentambassadör för Sveriges Farmaceuter arbetar du aktivt med att marknadsföra förbundet på ditt lärsosäte. 

En studentambassadör:

  • Planerar och genomför aktiviteter på sitt lärosäte såsom studiebesök, lunchföreläsningar, tävlingar, informationsbord osv.
  • Medverkar på arbetsmarknadsdagar och mässor
  • Arbetar aktivt med medlemsrekrytering
  • Är ambassadör för Sveriges Farmaceuter på sitt campus

Vår målsättning är att det ska finnas minst två studentambassadörer per lärosäte. Arbetet är mycket självständigt och ambassadörerna lägger upp arbetet i samspråk med förbundets studentansvarige. Du får ett fantastiskt roligt och meriterande uppdrag och i din roll får du ett brett kontaktnät samt många nya erfarenheter.

Här hittar du alla våra lediga tjänster

Här kan du läsa mer om våra studentambassadörer

Ledamot i vår studentsektion

Studentsektionen finns representerad i förbundets styrelse, samt i Saco studentråd som samlar studenter från olika akademikerförbund. Att vara engagagerad i studentstyrelsen ger ofta kontakter som kan vara bra att ha senare när det är dags att söka jobb.

Studentsektionsstyrelsen består av representanter från landets olika lärosäten och jobbar framför allt med utbildnings- och professionsfrågor. Detta är en unik möjlighet att lära sig om branschen samt att skapa kontakter med studenter från olika lärosäten.

Nya studenter väljs in i studentsektionens styrelse i maj under ett årsmöte. Under mötet får du information om studentsektionen och om arbetet som drivits under sektionens gångna mandatperiod. Det finns även möjlighet för dig att väljas in som ledamot i sektionen.

Som aktiv i studentsektionen får du möjlighet att påverka vilka frågor som studentsektionen ska driva samt en inblick i din framtida arbetsmarknad. Du får vara med och planera samt driva en helg som arrangeras av sektionen för examensstudenter, "FramtidsFarmaceuterna". Vidare får du även möjlighet att lära känna andra aktiva farmaceutstudenter från övriga Sverige. Du väljs för ett år, med start i september.

Vid frågor eller funderingar, mejla post@sverigesfarmaceuter.se 

Du kan nominera dig själv eller en kompis innan mötet, eller på plats. Du är självklart välkommen till årsmötet oavsett om du vill engagera dig eller om du är nyfiken på studentsektionens arbete och vill komma och lyssna!

Här kan du läsa mer om studentsektionen