Engagera dig

Du som vill engagera dig inom förbundets studentverksamhet kan göra det antingen som studentambassadör eller som ledamot i studentsektionsstyrelsen.

Vill du bli studentambassadör för Sveriges Farmaceuter på ditt lärosäte?

Som studentambassadör för Sveriges Farmaceuter arbetar du aktivt med att marknadsföra förbundet på ditt lärosäte. Uppdraget innebär att du:

 • Medverkar på arbetsmarknadsdagar och mässor
 • Arbetar aktivt med medlemsrekrytering
 • Planerar och genomför aktiviteter på ditt lärosäte såsom studiebesök, lunchföreläsningar, tävlingar, informationsbord osv.
 • Är ambassadör för Sveriges Farmaceuter på ditt campus

Vår målsättning är att ni ska vara två studentambassadörer per lärosäte. Arbetet är mycket självständigt och ni lägger upp arbetet i samspråk med förbundets studentansvarige. Du får ett fantastiskt roligt och meriterande uppdrag och i din roll får du ett brett kontaktnät samt många nya erfarenheter.

Hur mycket tid som krävs för att vara en bra studentambassadör varierar beroende på hur mycket aktiviteter som är planerade. Arbetet omfattar i genomsnitt cirka 10 timmar per månad. 

Krav

 • Är social och kommunikativ
 • Är van vid och framförallt är nyfiken på att möta nya människor
 • Drivs av att jobba mot mål
 • Du är kreativ och initiativtagande
 • Du är flexibel och samarbetsvillig
 • Du har minst 1 år kvar på studierna, på antingen apotekar- eller receptarieprogrammet.

Meriterande

 • Du bör ha intresse och förståelse för fackförbundens roll i samhället och Sveriges Farmaceuter i synnerhet
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från något kundservice-/försäljningsyrke.

Lön: 138 kronor/timme exkl. semesterersättning
Omfattning: I genomsnitt 10 timmar/månad

Välkommen att söka tjänsten idag, rekrytering sker löpande. Skicka in din ansökan (CV och några rader om varför du vill bli studentambassadör) till förbundets studentansvarige Nathalie Ahnemark, nathalie.ahnemark@sverigesfarmaceuter.se och hör gärna av dig om du vill veta mer, tel. 08-507 999 11.

Här kan du läsa mer om våra studentambassadörer

Vill du bli ledamot i vår studentsektion?

Studentsektionen finns representerad i förbundets styrelse, samt i Saco studentråd som samlar studenter från olika akademikerförbund. Att vara engagagerad i studentstyrelsen ger ofta kontakter som kan vara bra att ha senare när det är dags att söka jobb.

Studentsektionsstyrelsen består av representanter från landets olika lärosäten och jobbar framför allt med utbildnings- och professionsfrågor. Detta är en unik möjlighet att lära sig om branschen samt att skapa kontakter med studenter från olika lärosäten.

Nya studenter väljs in i studentsektionens styrelse i maj, ambitionen är att möten anordnas i Uppsala, Göteborg, Umeå, Kalmar och Malmö. Under mötet får du information om studentsektionen och om arbetet som drivits under sektionens gångna mandatperiod. Det finns även möjlighet för dig att väljas in som ledamot i sektionen.

Som aktiv i studentsektionen får du möjlighet att påverka vilka frågor som studentsektionen ska driva samt en insikt i din framtida arbetsmarknad. Du får vara med och planera samt driva en helg som arrangeras av sektionen för examensstudenter. Vidare får du även möjlighet att lära känna andra aktiva farmaceutstudenter från övriga Sverige. Du väljs för ett år, med start i september.

Tycker du att detta låter roligt? Ta chansen – du kommer inte ångra dig! Vid frågor eller funderingar, mejla vår studentansvarige Nathalie Ahnemark, 08-507 999 11, nathalie.ahnemark@sverigesfarmaceuter.se. 

Du kan nominera dig själv eller en kompis innan mötet, eller på plats. Du är självklart välkommen till årsmöte oavsett om du vill engagera dig eller om du är nyfiken på studentsektionens arbete och vill komma och lyssna!

Här kan du läsa mer om studentsektionen

Studentmedlem

Har du frågor om studentmedlemskapet?

Kontakta studentansvarig Nathalie Ahnemark:

Mobil: 070-939 99 11 
Direktnr: 08-507 999 11
E-post: nathalie.ahnemark@sverigesfarmaceuter.se