">

Vanliga frågor om vårt legitimationserbjudande

Har du varit studentmedlem i Sveriges Farmaceuter och fortsatt att vara medlem i minst 6 månader efter din examen? Då kan du få avgiften för legitimationen återbetald av Sveriges Farmaceuter.

Här hittar du vanliga frågor och svar om examenserbjudandet. Klicka på frågan för att läsa svaret.

Vem kan söka legitimationserbjudandet?

Alla medlemmar som tagit en farmaceutisk examen från och med höstterminen 2016. 

Erbjudandet gäller endast dig som varit studentmedlem i förbundet under din studietid och därefter fortsätter som ordinarie medlem i förbundet i 6 månader efter examensdatum.

Du ska även ha kopplat på autogiro för betalning av din medlemsavgift.

Erbjudandet gäller även dig som varit introduktionsmedlem i förbundet i väntan på att din utländska legitimation ska godkännas av Socialstyrelsen.

Hur söker jag legitimationserbjudandet?

Fyll i formuläret på Kickstart-sidan. 

Sedan kopplar du på autogirobetalning för din medlemsavgift. Anmäl att du önskar betala med autogiro genom din internetbank. 

När kommer återbetalningen?

Efter att du har skickat in din ansökan och anslutit autogiro via din internetbank inväntar vi en bekräftelse från Socialstyrelsen att din legitimation har utfärdats. Observera att du endast kan ansöka om att få din legitimationskostnad återbetald av oss då du varit medlem i Sveriges Farmaceuter 6 månader efter din examen. 

Efter säkerställande av godkänd legitimation sker utbetalning i slutet av varje månad. Kom ihåg att du betalar avgiften till Socialstyrelsen och Sveriges Farmacueter betalar tillbaka denna avgift. Vi har inga möjligheter att betala legitimationsavgiften vid tillfället för ansökan.

Jag är inte medlem ännu, vad gäller?

Legitimationserbjudandet är exklusivt för dig som har varit studentmedlem i förbundet innan du tar examen. Det går utmärkt att ansöka som att bli studentmedlem även när du är i slutet av dina studier, i medlemsansökan anger du den termin som du tar examen. 

Bli studentmedlem här nedan och sedan kan du söka om återbetalning. 

Kom ihåg att du måste ha varit medlem i 6 månader efter din examen innan återbetalning kan ske.  

Bli studentmedlem

Jag blev medlem efter examen, vad gäller?

Det är inte möjligt att ansöka om legitimationserbjudandet om du inte har varit studentmedlem i förbundet. 

Tänk på att du kan bli studentmedlem även i slutet av dina studier, i medlemsansökan anger du den termin som du tar examen. 

Här kan du ansöka om att bli studentmedlem