Löneenkät 2018 - vanliga frågor och svar

När är enkäten tillgänglig?

Enkäten kommer att finnas tillgänlig för medlemmar från och med den 24:e oktober på eftermiddagen.

Hur svarar jag på enkäten?

Du kan svara på löenekäten via:

a) Den länk som vi har skickat till den e-postadress du har registrerat hos oss
b) "Min sida"
c) Per post (se separat fråga i listan om detta) 

Kan jag svara på något annat sätt än genom enkät?

Ja.
Nytt för i år är att du kan skicka in enkäten via post. Maila oss så får du PDF-filen skickad till dig: enkat@sverigesfarmaceuter.seJag har inte fått något mejl, någon länk, eller länken funkar inte

Ta kontakt med enkätgruppen via enkat@sverigesfarmaceuter.se alternativt ring 08-507 999 00 för att tala med en ombudsman och lämna dina uppgifter så hjälper vi dig.

Vem ser mina svar?

Endast enkätgruppen ser svaren, vilket är förhandlingschef Martina Perzanowska och enkätansvarig Martin Götherström.

Vad gör ni med svaren?

Alla svar rensas från sådant som är uppenbara felaktigheter, all personlig data raderas och den samlade datan skickas sedan till Saco som underlag till den slutliga lönestatistiken. Denna kan du läsa via Saco Lönesök.

Jag har svarat på enkäten men får ändå påminnelse

På enkätens sista sida finns en knapp som låser enkäten. Till att du har klickat på den knappen, kan enkäten se öppen ut och påminnelser skickas till dig.

Antingen går du in igen låser enkäten eller skicka ett mejl till enkat@sverigesfarmaceuter.se så låser vi enkäten åt dig.

Det står fel arbetsställe på mig, eller andra felaktiga uppgifter

När du byter jobb är det lätt att glömma meddela oss om ditt nya arbetsställe. Skriv in dina nya uppgifter i enkäten så uppdaterar vi dessa åt dig.

Detta gäller även andra felaktiga uppgifter; skriv in alla korrekta uppgifter på de ställen de passar. Du kan även mejla till enkat@sverigesfarmaceuter.se

Jag är student eller pensionär och får enkäten

Vi vill gärna att alla yrkesverksamma svarar och vi har märkt att vissa medlemmar som fyllt 65 fortfarande arbetar, samt att en del registrerade studenter har börjat jobba. Därför skickar vi enkäten till samtliga medlemmar. 

Alla med en anställning är kvalificerade att svara. Har du deltidslön räknar du upp den till heltid. Är du föräldraledig eller sjukskriven skriver du den lön du skulle haft.

Är du osäker vad som gäller just dig, mejla gärna enkätgruppen, enkat@sverigesfarmaceuter.se