Jobba hos oss

Här hittar du alla lediga tjänster hos oss. Information om hur du söker till varje tjänst hittar du genom att klicka på tjänsten.

Sveriges Farmaceuter söker vikarierande chefredaktör för Svensk Farmaci

Redaktören för vår förbundstidning Svensk Farmaci byter jobb och vi söker därför en ersättare. I första hand är tjänsten ett vikariat på ett halvår med tillträde i mitten av september, men det finns eventuellt möjlighet till förlängning.

Vi söker i första hand en medicinjournalist som har en journalistutbildning i kombination med någon form av naturvetenskaplig universitetsutbildning. Det är ett plus om du har erfarenhet av bevakning av fackliga frågor eller på annat sätt är bekant med den fackliga världen. Har du erfarenhet av läkemedelsfrågor och/eller farmaceutiska frågor är det ett ytterligare plus. Erfarenhet av arbete i InDesign och WordPress är meriterande.

I tjänsten ingår att vara övergripande ansvarig för utgivningen av vår förbundstidning med sex utgåvor per år, samt för nyhetssajten svenskfarmaci.se. Arbetsuppgifter är bland annat; produktionsplanering, textproduktion – såväl snabba nyheter samt fördjupade artiklar redaktörsskap för texter från andra skribenter, redigering samt korrekturläsning.

Tjänsten är placerad på Sveriges Farmaceuters förbundskansli på Vasagatan 48 i Stockholm.

Sök tjänsten genom att maila CV + ansökningsbrev till: jenny.harlin@sverigesfarmaceuter.se. Märk ditt mail med: "Vikarierande chefredaktör Svensk Farmaci". 

För mer information, v g kontakta Jenny Harlin, förbundsdirektör, 0709-39 99 05, jenny.harlin@sverigesfarmaceuter.se.

Sveriges Farmaceuter söker regionsamordnare till roligt och viktigt uppdrag

Om uppdraget

Att vara regionsamordnare på Sveriges Farmaceuter är ett ärofyllt, roligt och viktigt uppdrag. Samordnarens uppgift är att arrangera aktiviteter i sin region som är relevanta för förbundets medlemmar. Regionsamordnaren har fria tyglar att anordna relevanta aktiviteter med administrativ hjälp från förbundskansliet. Dessutom har du en central regionsamordnare på kansliet till hjälp.

Vi ser gärna att du anordnar en till två aktiviteter per halvår. Ett arvode utgår om 1350 kronor per genomförd aktivitet.

Läs mer om ett uppdrag som Regionsamordnare här

Lika roligt för dig som för medlemmar

Uppdraget som regionsamordnare är en fantastisk möjlighet för dig att själv påverka förbundets aktiviteter i din region.

Exempel på aktiviteter som våra regionsamordnare anordnat:
• Kvällsföreläsning om hur den digitala utvecklingen kan komma att ersätta farmaceuter, med Dr Ashkan Fardost, TV-profil och framtidsspanare
• Seminarium med 2017 års Guldpillervinnare
• Föreläsning med förbundsjurist Viktoria Juzovitskaja om krocken mellan etik, arbetsrätt och arbetsliv
• Föreläsning med forskare Johanna Sundbaum, forskare, läkare och lärare på LU om Metotrexatebehandling hos RA-patienter
• Föreläsning om cannabis som medicinsk smärtlindring, med Dr. Claes Hultling, docent och överläkare

Ansökan

Vi söker regionsamordnare för Region Örebro, Region Skåne och Region Kalmar.
Välkommen att skicka in din ansökan till förbundets centrala regionsamordnare: clary.holtendal@sverigesfarmaceuter.se.

Vid frågor, maila Clary eller ring: 08-507 999 06

Vi ser fram emot din ansökan!
Sveriges Farmaceuter