Medlemsförmåner

Rådgivning, inkomstförsäkring och Sveriges bästa farmaceutspecifika lönestatistik. Det finns många skäl att vara medlem i Sveriges Farmaceuter.

Du får råd och stöd

Sveriges Farmaceuters förhandlingsfunktion kan farmaceuternas arbetsvillkor. Här kan du få kvalificerade råd och förhandlingshjälp. Vi bevakar dina rättigheter vid uppsägningar och omorganisationer samt granskar anställningsavtal.

Sveriges bästa farmaceutspecifika lönestatistik

Som medlem i Sveriges Farmaceuter får du tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för farmaceuter. Du får även lönerådgivning och de bästa argumenten inför din löneförhandling.

Här hittar du vår lönestatistik

Inkomstförsäkring - extra pengar om du blir arbetslös

I medlemskapet ingår en inkomstförsäkring. Försäkringen kompletterar a-kassan och ger ett rejält extra skydd vid ofrivillig arbetslöshet. Du får 80% av din tidigare lön vid arbetslöshet.

Här hittar du information om vår inkomstförsäkring

Försäkringar med förmånliga villkor och pensionsfrågor

Försäkringar
Som ny yrkesverksam medlem får du fyra försäkringar premiefritt i tre månader, utan att behöva fylla i en hälsodeklaration. Det räcker att du är fullt arbetsför. Under den premiefria perioden kan du även lägga till fler försäkringar för dig själv och din partner. 

Läs mer om respektive försäkring på Akademikerförsäkrings hemsida: OlycksfallsförsäkringSjukförsäkringTrygghetskapitalförsäkring och Livförsäkring

Här hittar du information om fler försäkringar som du kan teckna via Akademikerförsäkring

Pensionsfrågor
Om du har ITP, kan du få personlig rådgivning genom Avtalats rådgivningstjänst (före detta PTK:s rådgivningstjänst). Avtalats Rådgivningstjänst ger råd om din tjänstepension och premiepension, anpassade för just dig. Rådgivningstjänsten är gratis och till för dig som är privatanställd med tjänstepension ITP. 

Här hittar du Avtalats rådgivningstjänst

Gratis försäkringsrådgivning

Som medlem i Sveriges Farmaceuter har du möjlighet att få kostnadsfri rådgivning /försäkringsinformation från Akademikerförsäkring. 

Förutom på svenska erbjuder Akademikerförsäkring rådgivning på engelska, persiska, kurdiska, arabiska, turkiska och serbiska.

Läs mer om rådgivningen på Akademikerförsäkrings webbplats

Vägledning genom hela din karriär

Genom ditt medlemskap får du stöd i ditt arbetssökande. Genom att kontakta vår medlemsrådgivning kan du bland annat få stöd i frågor som rör ansökan, anställningsintervjuer, löneanspråk och allmänna villkor. Du kan även skicka in ditt cv och personligt brev och få feedback innan ansökan skickas till en potentiell arbetsgivare. 

Här hittar du mer information

Spännande seminarier och nätverk

Som medlem har du möjlighet att delta i olika seminarier och utbildningar. Vi erbjuder även utbildningar för förtroendevalda, till exempel kurser för skyddsombud.

I vårt kalenderium publicerar vi information om dessa

Som medlem får du också ta del av kurser och events som Saco erbjuder. Det är ofta utmärkta tillfällen att knyta kontakter med andra akademiker inom ditt yrkesområde. 

Här hittar du Sacos kalendarium

Medlemserbjudanden och förmåner

Som medlem får du bland annat en unik prenumeration på vår medlemstidning Svensk Farmaci, Sveriges enda papperstidning som bevakar hela det farmaceutiska området. Du får även olika rabatter och andra förmånliga erbjudanden som är kopplade till ditt medlemskap.

Här kan du läsa Svensk Farmaci digitalt

Här kan du läsa mer om våra förmånliga medlemserbjudanden

Rådgivning för dig som är chef

Många farmaceuter har en ledande befattning och flera medlemmar är chefer. Eftersom flera i denna grupp inte omfattas av lagen om anställningsskydd (LAS) är gruppen särskilt utsatt på arbetsmarknaden. Förbundet ger dig som chef rådgivning om bland annat anställningsvillkor och lönesättning.

Här hittar du som är chef mer information