Medlemsförmåner

Kompetent rådgivning, inkomstförsäkring och Sveriges bästa farmaceutspecifika lönestatistik. Det finns många skäl till att gå med i Sveriges Farmaceuter.

Genom ett medlemskap i Sveriges Farmaceuter bidrar du till att stärka anställningsvillkoren på svensk arbetsmarknad. Det är genom kollektivets styrka som du kan få tillgång till de individuella förmåner som facket förhandlat fram.

Du får råd och stöd 

Sveriges Farmceuters förhandlingsfunktion kan farmaceuternas arbetsvillkor. Här kan du få kvalificerade råd och förhandlingshjälp. Vi bevakar dina rättigheter vid uppsägningar och omorganisationer samt granskar anställningsavtal.

Sveriges bästa farmaceutspecifika lönestatistik

Som medlem i Sveriges Farmaceuter får du tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för farmaceuter. Du får även lönerådgivning och de bästa argumenten inför din löneförhandling.

Här hittar du vår lönestatistik

Inkomstförsäkring - extra pengar om du blir arbetslös

I medlemskapet ingår en inkomstförsäkring. Försäkringen kompletterar a-kassan och ger ett rejält extra skydd vid ofrivillig arbetslöshet. Du får 80 % av din tidigare lön vid arbetslöshet.

Här hittar du information om vår inkomstförsäkring

Vägledning genom hela din karriär

Genom ditt medlemskap får du stöd i ditt arbetssökande. Genom att kontakta vår medlemsrådgivning kan du bland annat få stöd i frågor som rör ansökan, anställningsintervjuer, löneanspråk och allmänna villkor. Du kan även skicka in ditt CV och personligt brev och få feedback innan ansökan skickas till en potentiell arbetsgivare. Du kan dessutom boka en rådgivningstid för personlig karriärrådgivning.

Här hittar du kontaktuppgifter till medlemsrådgivningen

Här hittar du information om CV-granskningen

Här hittar du information om karriärrådgivningen

Rådgivning för dig som är chef
Många farmaceuter har en ledande befattning och flera medlemmar är chefer. Eftersom flera i denna grupp inte omfattas av lagen om anställningsskydd (LAS) är gruppen särskilt utsatt på arbetsmarknaden. Förbundet ger dig som chef rådgivning om bland annat anställningsvillkor och lönesättning.

Här hittar du som är chef mer information

Möjlighet att teckna Sveriges billigaste a-kassa

Sacoförbundens gemensamma a-kassa Akademikernas a-kassa är en av marknadens billigaste.

Här hittar du mer information om a-kassan

Spännande seminarier och nätverk

Som medlem har du möjlighet att delta i olika seminarier och utbildningar. Vi erbjuder även utbildningar för förtroendevalda, till exempel kurser för skyddsombud.

I vårt kalenderium publicerar vi information om dessa

Som medlem får du också ta del av kurser och events som Saco erbjuder. Det är ofta utmärkta tillfällen att knyta kontakter med andra akademiker inom ditt yrkesområde. 

Här hittar du Sacos kalendarium

Vi synliggör din komptensutveckling

Poängsystemet FOKUS står för FOrtlöpande KompetensUtveckling för yrkesverksamma inom Sveriges Farmaceuter. FOKUS innebär att man samlar poäng för genomförd kompetensutveckling. Det omfattar föredrag, workshops, e-kurser, regionmöten, artikelförfattande etc.

Här kan du läsa mer om FOKUS

Pension och försäkringar med förmånliga villkor

Som ny yrkesverksam medlem får du fyra försäkringar premiefritt i tre månader, utan att behöva fylla i en hälsodeklaration. Det räcker att du är fullt arbetsför. Under den premiefria perioden kan du även lägga till fler försäkringar för dig själv och din partner. 

Läs mer om respektive försäkring på Akademikerförsäkrings hemsida: OlycksfallsförsäkringSjukförsäkringTrygghetskapitalförsäkring och Livförsäkring

Här hittar du information om fler försäkringar som du kan teckna via Akademikerförsäkring

Här hittar du information om fler försäkringar som du kan teckna via Akademikerförsäkring

Du kan även få rådgivning kring pensionsfrågor av förbundets medlemsrådgivning. Om du har ITP, kan du dessutom få personlig rådgivning genom PTK rådgivningstjänst. PTK Rådgivningstjänst ger råd om din tjänstepension och premiepension, anpassade för just dig. Rådgivningstjänsten är gratis och till för dig som är privatanställd med tjänstepension ITP. 

Här hittar du PTK rådgivningstjänst

Medlemserbjudanden och förmåner

Som medlem får du bland annat en unik prenumeration på vår medlemstidning Svensk Farmaci, Sveriges enda papperstidning som bevakar hela det farmaceutiska området. Du får även olika rabatter och andra förmånliga erbjudanden som är kopplade till ditt medlemskap.

Här kan du läsa Svensk Farmaci online

Här kan du läsa mer om våra förmånliga medlemserbjudanden

Kontakt

Medlemsrådgivning

Ställ din fråga här!

Eller ring in till medlemsrådgivningen:

Tel: 08-507 999 00
Måndag 13.00-16.00
Tisdag 13.00-16.00
Torsdag 9.00-12.00
Fredag 9.00-12.00

Medlemsregistret

Tel 08-507 999 50
Mån-fred 8.30 - 15.00.
Lunchstängt 12.00 – 13.00