27 september 2022, 11:14

Viktigt att rutiner finns på apotek för att hantera hot och våld

Ett antal apotek i Mellansverige rånats de senaste dagarna. I ett systematiskt arbetsmiljöarbete ska arbetet med risk för hot och våld vara en naturlig del. 

– Det har under flera år bedrivits ett aktivt arbete med att minimera riskerna för hot och våld för bland annat Sveriges Farmaceuters medlemmar, säger Annika Hage Nederström, Sveriges Farmaceuters förhandlingschef.

Du ska som anställd veta vad du ska göra om du utsätts för hot och våld. Även händelser som inte utvecklades till våld men där hot förekom ska rapporteras.

– Du ska veta hur du rapporterar detta och det ska finnas rutiner för att följa upp saker både händelser som utvecklades till våld som där det endast stannade vid en hotfull situation, säger Annika Hage Nederström.

För den medlem, eller skyddsombud, som vill veta mer om vad som gäller finns utbildningar och checklistor på Prevents hemsida.

Här hittar du Prevents utbildningar

Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Innehållet på sidorna är framtaget av fackförbund och arbetsgivare tillsammans.

Vill du veta mer om arbetet i ditt företag, eller bidra genom att bli skyddsombud, kontakta din Akademikerförening, eller förbundets kansli, mer information om kontaktvägar hittar du här.

 

Nyheter

26 november 2022, 15:45

Sveriges Farmaceuters fullmäktige avslutat

Under helgen genomfördes årets ordinarie fullmäktigemöte. På dagordningen stod bland annat att...

25 november 2022, 13:00

Fullmäktige 2022 är igång

Idag inleds fullmäktige. Förbundets riktning de kommande åren ska beslutas: centrala poster ska...

23 november 2022, 14:36

Försäkringsskydd vid hemarbete

I flera branscher är numer hybridarbete vanligt förekommande. Hur fungerar det med försäkringssky...