10 mars 2021, 16:56

Svensk Farmaci lanseras i ny, modern form

Mars är förändringens tid för förbundets medlemstidning Svensk Farmaci. I förra veckan landade årets första utgåva i ett nytt format i prenumeranternas brevlådor och idag lanserar Svensk Farmaci hemsidan med en ny form.

Tanken med den nya formen är att den ska vara fräsch och tidsenlig, berättar Hanna Odelfors, chefredaktör för Svensk Farmaci.

- Vi vill ge en inspirerande och representativ bild av farmaceuter, ge dem en tidning där det innehållsmässiga och visuella går hand i hand, berättar hon.  

Svensk Farmacis tidning och hemsida har stort sett varit oförändrade sedan 2011 och förbundsstyrelsen beslutade under 2019 att en uppdatering var nödvändig för att säkerställa att kanalerna ger största möjliga medlemsnytta. 

Den omfattande processen för att göra om tidningen och hemsidan har pågått sedan i höstas och inleddes med att ta reda på vad läsarna efterfrågar genom en läsarundersökning och intervjuer med farmaceuter inom olika yrkesområden. Därefter formulerades en ny ägarpolicy där tidningens redaktionella självständighet inom förbundet förtydligades, följt av struktur- och designarbete. Från och med i år ges tidningen ut fyra gånger per år istället för sex för att istället fokusera med på digitala kanaler och bättre följa läsarnas vanor.

- Den tryckta tidningen är nu ett fylligare magasin, fullmatat med fördjupning, perspektiv och inspiration kring farmaceuternas arbetsliv och yrkesroll. Reportage, intervjuer och fördjupande artiklar tar mer plats, medan nyhetsförmedlingen helt flyttat ut på nätet och vi har gjort hemsidan mer lättnavigerad, säger Hanna Odelfors. 

Samtidigt som den nya hemsidan lanseras idag gör Svensk Farmaci entré på LinkedIn (länk) och Instagram (länk), följ gärna tidningen redan från start.

- Vi hoppas att tidningen i dess nya kläder lyfter fram farmaceuter och ger dem en yrkestidning att vara stolt över och vi uppmuntrar läsare att höra av sig med tankar och idéer, säger Hanna Odelfors.

Kontakta Svensk Farmaci med dina synpunkter här: hanna.odelfors@sverigesfarmaceuter.se

Klicka här för att läsa tidningen digitalt

Nyheter

09 april 2021, 14:47

Hemarbetare tar färre pauser trots kraftigt ökad skärmtid

Mer att göra, kraftigt ökad skärmtid och färre pauser. Det är verkligheten för många akademiker s...

24 mars 2021, 15:58

Debatt: Se till att vi får rätt till fortbildning, regeringen!

Regeringen har länge sagt nej till att reglera legitimerad hälso- och sjukvårdspersonals rätt til...

17 mars 2021, 16:30

Gravida att betraktas som en riskgrupp från vecka 22

Studier visar att gravida har en något högre risk för att bli allvarligt sjuka i covid-19, vilket...