29 oktober 2020, 10:07

Regeringens vägval i LAS-frågan: parternas överenskommelse styr

Överenskommelsen mellan arbetsmarknadens parter – PTK och Svenskt Näringsliv – kommer att styra Regeringens reformering av arbetsrätten. Regeringen meddelar idag att överenskommelsen svarar på kraven från Januariöverenskommelsen.

Under en presskonferens idag meddelade Regeringen genom arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, att man kommer att utgå från överenskommelsen mellan PTK och Svensk Näringsliv istället för LAS-utredningen ”En moderniserad arbetsrätt”.

– Regeringens uppfattning är att det finns en överenskommelse för att reformera LAS. Regeringen kommer därför påbörja att ta fram ett lagförslag som ska fungera på hela arbetsmarknaden, sa Eva Nordmark på pressträffen.

Nu har Regeringen börjat arbetet med att bereda överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv till lag, även de remissvar som inkommit rörande LAS-utredningen ”En moderniserad arbetsrätt” kommer beaktas. De nya lagförslagen utarbetas i nära dialog med arbetsmarknadens parter och kommer att innebära en modernisering av arbetsrätten och förändringar i trygghet, omställning och anställningsskydd på svensk arbetsmarknad.

Nyheter

25 januari 2021, 11:42

Sveriges Farmaceuter söker ombudsmän/förhandlare för två vikariat

Sveriges Farmaceuter söker två ombudsmän/förhandlare för föräldravikariat till förbundets...

30 december 2020, 10:35

Extra fullmäktige flyttas

Förbundsstyrelsen har beslutat att flytta extra fullmäktige framåt i tiden. Ny tidpunkt kommer at...

23 december 2020, 17:00

God jul och gott nytt år

Sveriges Farmaceuter önskar en god jul och ett gott nytt år. För att se öppettider för...