04 februari 2021, 14:39

Forska!Sverige granskar regeringens life-science satsningar

Idag släpper Forska!Sverige en granskningsrapport av regeringens arbete med att förbättra förutsättningarna för medicinsk forskning, företagande och vård från dess tillträde i januari 2019, till att forsknings- och innovationsrapporten presenterades i december 2020. Sveriges Farmaceuter är en av organisationerna bakom rapporten.

Rapporten bygger på Forska!Sveriges 14 åtgärdsförslag och handlingsplaner som lämnades över till regeringen 2015 och som uppdaterades 2019.

I rapporten framgår att av de 14 åtgärdsförslagen, har regeringen genomfört 2, har ett pågående arbete för 9 och saknar helt beslut för 3 av förslagen.

”Sverige har goda förutsättningar för att vara ett av världens ledande länder inom medicinsk forskning och högkvalitativ vård, samt ett land som attraherar life science-företag […]. Vi vill att regeringen kraftfullt och med hög prioritet arbetar för att skapa goda förutsättningar för medicinsk forskning och dess tillämpning”, skriver Tobias Alfvén, ordförande för Agenda för hälsa och välstånd och Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare Forska!Sverige i rapporten.

Sveriges Farmaceuter är en av de 34 organisationerna bakom rapporten som ingår i Agenda för hälsa och välstånd under ledning av Forska!Sverige.

Rapporten finns tillgänglig här

Nyheter

13 juli 2021, 14:44

Sveriges Farmaceuters förhandlingschef slutar

Martina Perzanowska slutar som förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter. Efter nästan fyra år på...

21 juni 2021, 11:43

Ny organisering inom utbildningssektorn kan stärka Saco

Under fredagen gick Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Sveriges Skolledarförbund ut med ett...

11 juni 2021, 09:30

Debatt: Studenter måste ges förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden

Kraftfulla åtgärder krävs för de universitets- och högskolestudenter som går ut i arbetslivet i...