27 november 2020, 14:07

Lyckad premiär för Apoteksdagen

Under gårdagen genomfördes Apoteksdagen, ett digitalt aktualitetsmöte med fokus på framtidens apotek och farmaceuters roll.

Arrangörerna bakom Apoteksdagen var Sveriges farmaceuter tillsammans med Apotekarsocieteten och Sveriges Apoteksförening. Programmet innehöll bland annat punkter om apotekens roll i pandemin, nationella läkemedelslistan, forskning om distansrådgivning och miljöaspekter på läkemedelstillverkning. 

Under dagen deltog Sveriges Farmaceuter i en paneldebatt på temat nära eller distans, för att diskutera apotekens roll och farmaceuters rådgivning nu och i framtiden.

”Det är hög tid att vi blir mer konkreta och driver förändring om vi på allvar vill att apoteken med dess farmaceuter ska hitta sin roll och ge sitt bidrag i hälso- och sjukvården på riktigt. […] Apoteksdagen vittnar om att möjligheter och vilja finns”, reflekterar förbundets chefsfarmaceut Anna Montgomery och förbundsdirektör Eva Arlander som deltog vid aktualitetsdagen. Läs hela texten med deras reflektioner från Apoteksdagen här

Nyheter

25 januari 2021, 11:42

Sveriges Farmaceuter söker ombudsmän/förhandlare för två vikariat

Sveriges Farmaceuter söker två ombudsmän/förhandlare för föräldravikariat till förbundets...

30 december 2020, 10:35

Extra fullmäktige flyttas

Förbundsstyrelsen har beslutat att flytta extra fullmäktige framåt i tiden. Ny tidpunkt kommer at...

23 december 2020, 17:00

God jul och gott nytt år

Sveriges Farmaceuter önskar en god jul och ett gott nytt år. För att se öppettider för...