2019-10-07

Lokalförening bildad i Region Sörmland

I fredags den 4 oktober, beslutade 13 medlemmar att bilda en lokalförening i Region Sörmland. Ordförande för lokalföreningen blir Erik Andersson, som tidigare varit ordförande för akademikerföreningen inom apotekskedjan Kronan.

Lokalföreningen för Region Sörmland kommer att ha en full styrelse om nio personer bestående av ordförande, två ledamöter med suppleanter, en revisor med suppleant samt en valberedning bestående av två personer.

-   Det är jätteroligt att vi får ytterligare en förening inom ytterligare en region, säger Daniel Skoglund som arbetar med bildande av och stöd till lokalföreningar på Sveriges Farmaceuter.

Sveriges Farmaceuters offentligsektion har fördubblats sedan 2011. Den största delen av medlemstillväxten har skett inom regionerna.

-    Inom regionerna ökar antalet anställda farmaceuter stadigt, därför är det extra glädjande att medlemmar skapar en egen lokal organisation för att påverka löner och villkor, säger Daniel Skoglund.

Kontakt
Här kan du komma i kontakt med Erik Andersson, ordförande för lokalföreningen Region Sörmland: erik.g.andersson@regionsormland.se

Vill du ha mer information om hur du och dina kollegor kan bilda en lokalförening? Maila daniel.skoglund@sverigesfarmaceuter.se

 

Nyheter

Sveriges Farmaceuters ställningstagande i frågan om minimilöner

2019-10-16 15:27

Europarlamentet har ålagt EU-kommissionen att lägga fram ett förslag om minimilöner, så att ” var...

Lokalförening bildad i Region Sörmland

2019-10-07 11:10

I fredags den 4 oktober, beslutade 13 medlemmar att bilda en lokalförening i Region Sörmland....

Tjänstepensionens dag 27 september

2019-09-27 09:14

Idag är det Tjänstepensionens dag. Syftet med dagen är att uppmärksamma vikten av att ha en...