Sektionsval apotekssektionen

Här presenteras de nominerade kandidaterna till apotekssektionens styrelse för sektionsval 17-31 maj. Information fylls på löpande.

 

Ordförande, valberedningens förslag

Karin Gummesson Göteborg Leg. receptarie Apotek Hjärtat

Viktiga frågor att arbeta med är arbetsmiljön på apotek, höja status för vårt arbete samt driva på att införa farmaceutiska tjänster OCH få betalt för dessa.


Ledamöter, valberedningens förslag

Roshanak Jabbari Göteborg Leg. apotekare Apotek Hjärtat

Jag tror på att en god arbetsmiljö ger mer yrkesstolthet för farmaceuterna ute på apoteken och bättre farmaceuter. 

Kompetensutveckling är en annan hjärtefråga för mig. Vi har en yrkeslegitimation som vi måste värna om.

 

Per Karlsson Gränna Leg. apotekare Apoteket AB
Det är viktigt att fortsätta arbeta för att stärka farmaceuters roll i det professionella samtalet med kunder på apoteket. En längre tid har vi fokuserat på det goda kundmötet med öppna frågor. Det finns mer att göra här och att pusha farmaceuter hur mycket det betyder att få till en bra dialog där kunden känner tillit och blir tryggare i sin läkemedelsbehandling. Jag hade senast idag ett fantastiskt möte med en kund som inte vågade ta sin medicin men efter samtal med mig så skulle hon påbörja behandling. Med bl.a. detta vill jag arbeta med framledes.

 

Gunilla Johansson Umeå Leg. receptarie Apoteket AB

Jag brinner för arbetsmiljöarbetet, där finns det en hel del att jobba med när det gäller våra arbetstider och ensamarbete. Ny i rollen i Apotekssektionen, Akademikerföreningen och Pensionsstiftelsen.

 

Aida Redzic Sundbyberg Leg. apotekare Kronans Apotek
Jag vill se en förbättring av kompetensförsörjningen och skärpta krav på arbetsmiljön, särskilt gällande ergonomin.
En annan viktig fråga för mig är stärkning av LMA-rollen då omsättningen är stor.

 

Erik Andersson Eskilstuna Leg. apotekare Kronans Apotek

Jag tycker utlåningsfrågor och arbetsmiljöfrågor ligger i toppen för vad vi måste engagera oss i. Det viktigaste är att vi har en arbetsplats där vi känner och trygga och mår bra. Har vi en stadig grund att stå på så kommer mycket av problemen att lösa sig själva.

 

Frida König Stockholm Leg. receptarie APL Stockholm
Erkännande av den farmaceutiska kunskapen. Vi är inte bara kassörskor som säljer smink och
skönhetsprodukter, utan har en viktig roll i samhället. Vi behöver utrymme på
våra arbetsplatser att utnyttja våra kunskaper och få tiden att hjälpa kunden.

 

Ledamöter, övriga förslag

Kinda Zayen Stockholm Leg. apotekare Apoteket AB

Överallt i landet finns det många kompetenta leg. Apotekare och leg. receptarie som jobbar på öppenvårdsapotek, och som varje dag förebygger läkemedelsrelaterade problem samt förebygger sjukhusinläggningar. De bidrar till bättre läkemedelsanvändning, men tyvärr uppfattas de fortfarande som expediter eller kassörskor av konsumenterna/ kunderna/patienterna.

Det är dags för oss att få samhället att begripa vilken nytta vi gör, vilken profession vi representerar, och vilken utbildning vi har. Vi på Apotekssektionen styrelse med hjälp av kansliet, och med hjälp av våra kollegor som är lokala förtroende valda kan få samhället och arbetsgivarna att förstå vilken profession vi representerar. Vi vill även att de inser att vi är en del av hälso- och sjukvårdspersonalen, trots att vi arbetar i en apotekslokal som inte uppfattas som en vårdenhet. Det är just där vi har vårt dilemma.

- När dagen kommer då vi uppfattas som en del av hälso- och sjukvårdspersonalen, och får betalt för våra farmaceutiska tjänster - det är då vi får bättre arbetsvillkor, bättre löner, och mer tid för kompetensutveckling.

Det är det jag vill bidra med i min ny roll som ledamot på Apotekssektions styrelse, för att jag har tackat nej till omval som ordförande för Apotekssektionen.

 

Shahin Ghafari Göteborg Leg. receptarie Apotek Hjärtat
Tycker det är viktigt att jobba mot det höga tempot som finns i alla kedjor.