Årets Farmacistudent 2018

Elin Svedin är Årets Farmacistudent 2018

Sveriges Farmaceuter utnämner apotekarstudenten Elin Svedin till Årets Farmacistudent. Årets Farmacistudent utses av Sveriges Farmaceuters förbundsstyrelse.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma personer som kan ses som goda exempel och som på något sätt bidragit till att förbättra farmacibranschen eller farmacistudenters studier/utbildning, och på så sätt inspirera farmacistudenter till engagemang i sin profession.

Motivering Årets Farmacistudent

Årets farmacistudent är Elin Svedin. Hon har, sedan hon började på apotekarprogrammet i Uppsala, med energi, tagit sig an frågor såsom studiebevakning och skapandet av mötesplatser mellan studenter och läkemedelsbranschen. Dessutom har hon medverkat i projektet Studenthälsan som bekämpar studenters psykiska ohälsa.

Med det ideella engagemanget som hjärtefråga jobbar Elin oförtrutet vidare för att nå ut och inspirera farmacistudenter till fackliga uppdrag, som kommer övriga studenter och förbundet till gagn.

Elin har även suttit som studierepresentant i Apotekarsocietetens norra Mälarkrets, samt varit ordförande i Uppsala Universitets farmaceutiska studentkår, där hon varit aktiv för att förbättra studenternas studiesituationer och förbättra de farmaceutiska utbildningarna.

Här du läsa om tidigare pristagare av Årets Farmacistudent