Engagera dig

För dig som vill engagera dig i studentsektionens arbete så finns det goda möjligheter till det. Studentstyrelsen består av representanter från landets olika lärosäten och jobbar framför allt med utbildnings- och professionsfrågor. Detta är en unik möjlighet att lära sig om branschen samt att skapa kontakter med studenter från olika lärosäten.

Studentsektionen finns representerad i förbundets styrelse, samt i Saco studentråd som samlar studenter från olika akademikerförbund. Att vara engagagerad i studentstyrelsen ger ofta kontakter som kan vara bra att ha senare när det är dags att söka jobb.

Här kan du läsa mer om studentsektionen

Vill du bli ledamot i vår studentsektion?

Nya studenter väljs in i studentsektionens styrelse i maj, ambitionen är att möten anordnas i Uppsala, Göteborg, Umeå, Kalmar och Malmö. Under mötet får du information om studentsektionen och om arbetet som drivits under sektionens gångna mandatperiod. Det finns även möjlighet för dig att väljas in som ledamot i sektionen.

Som aktiv i studentsektionen får du möjlighet att påverka vilka frågor som studentsektionen ska driva samt en insikt i din framtida arbetsmarknad. Du får vara med och planera samt driva en helg som arrangeras av sektionen för examensstudenter. Vidare får du även möjlighet att lära känna andra aktiva farmaceutstudenter från övriga Sverige. Du väljs för ett år, med start i september.

Tycker du att detta låter roligt? Ta chansen – du kommer inte ångra dig! Vid frågor eller funderingar, mejla vår studentansvarige Nathalie Ahnemark, 08-507 999 11, nathalie.ahnemark@sverigesfarmaceuter.se. 

Du kan nominera dig själv eller en kompis innan mötet, eller på plats. Du är självklart välkommen till årsmöte oavsett om du vill engagera dig eller om du är nyfiken på studentsektionens arbete och vill komma och lyssna!

Vill du bli studentambassadör för Sveriges Farmaceuter på ditt lärosäte?

Som studentambassadör för Sveriges Farmaceuter arbetar du aktivt med att marknadsföra förbundet på ditt lärosäte. Uppdraget innebär att du:

 • Medverkar på arbetsmarknadsdagar och mässor
 • Arbetar aktivt med medlemsrekrytering
 • Planerar och genomför aktiviteter på ditt lärosäte såsom studiebesök, lunchföreläsningar, tävlingar, informationsbord osv.
 • Är ambassadör för Sveriges Farmaceuter på ditt campus

Arbetet är mycket självständigt då du lägger upp arbetet i samspråk med förbundets studenthandläggare. Du får ett fantastiskt roligt och meriterande uppdrag och i din roll får du ett brett kontaktnät samt många nya erfarenheter.

Hur mycket tid som krävs för att vara en bra studentambassadör varierar beroende på hur mycket aktiviteter som är planerade.

Krav

 • Du har minst 1 år kvar på studierna, på antingen apotekar- eller receptarieprogrammet.
 • Du är studerandemedlem i Sveriges Farmaceuter
 • Du är lyhörd och social
 • Du är kreativ och initiativtagande
 •  Du är flexibel och samarbetsvillig

Meriterande

 • Du bör ha intresse och förståelse för fackförbundens roll i samhället och Sveriges Farmaceuter i synnerhet
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från något kundservice-/försäljningsyrke.

Uppdraget är arvoderat och utbetalning sker terminsvis. I början av terminen lägger tillsammans med förbundets studenthandläggare en plan för de aktiviteter ni ska genomföra på lärosätet. När planen genomförts erhålls arvode vid slutet av terminen. Arvodet är på 3000 kr per termin.

Välkommen att söka tjänsten idag, rekrytering sker löpande. Skicka in din ansökan (CV och några rader om varför du vill bli studentambassadör) till förbundets studenthandläggare Nathalie Ahnemark, nathalie.ahnemark@sverigesfarmaceuter.se och hör gärna av dig om du vill veta mer, tel. 08-507 999 11.

Här kan du läsa mer om våra studentambassadörer

Studentmedlem

Har du frågor kring Studentsektionen, studier eller söka jobb?
Kontakta vår studentansvarige Nathalie Ahnemark.

TEL 08-507 999 11
E-POST