2017-11-02

Akademikerföreningarnas dag 2018

24 januari är det dags för Akademikerföreningarnas dag. Är du ledamot i en akademikerförening, boka datumet redan nu.

Akademikerföreningarnas dag - 24 januari

Sveriges Farmaceuters årliga event för att öka din kunskap som fackligt förtroendevald, både om arbetsrätt och om pågående aktuellt arbete inom Sveriges Farmaceuter. Det finns 60 platser – anmäl dig idag – först till kvarn gäller.

Notera som deltagare har du rätt till ledighet för fackligt förtroendeuppdrag för att genomgå utbildningsdagen. Dagen är till både för dig som är förtroendevald inom en Akademikerförening och för dig som är förtroendevald inom Saco-S råd.

Läs mer och anmäl dig till Akademikerföreningarnas dag här

 

Akademikerföreningarnas dag 2017- en succé
Det var fullsatt till sista stolen på Freys hotell i Stockholm vid Akademikerföreningarnas dag 2017. Utöver genomgång av förhandlingschef Christer Borg fick deltagarna även verktyg av organisationskonsulten Marie Norell hur man jobbar smart och effektivt i en styrelse och träning i att bli mer framgångsrika i förhandlingsteknik av arbetsrättsadvokat Jonas Wiberg. Dessutom överaskades deltagarna av ett celebert besök av Mikael Tornving. 

Det här sa 2017 års deltagare om Akademikerföreningarnas dag:

- Det var underbart att få nätverka och höra hur andra jobbar, vad som funkar och inte funkar. Marie Norbergs föreläsning hjälper mig att prioritera vilka frågor som är viktigast. Det blev konkret och enkelt att förstå vad vi ska jobba med i styrelsen, hur vi ska kommunicera ut vad vi faktiskt gör och varför vi gör det. Tankesättet att man inte sitter i styrelsen för att konstatera problem, utan för att hitta nya vägar att kommunicera. Det är lätt att glömma bort och då fastnar man i problemsnurran och ser ingen lösning, säger Marie Kerttu, utredare på Läkemedelsverket.

- Kick off:en var fantastisk! Jag var helt lyft. Jag fick mer kunskap om vad vi har rätt till och hur vi kan agera. Det allra bästa var att vi fick kontakt med Lloyds apotek och att vi huvudskyddsombud i kedjorna kan börja samarbeta och stötta varandra. Jag hoppas att vi genom vårt nätverk tillsammans ska kunna driva samma frågor mot arbetsgivarna, säger Lisa Ekstrand, huvudskyddsombud på Apoteket AB.

Vill du också komma på Akademikerföreningarnas dag? Bli ledamot i en akademikerförening du också! Anmäl ditt intresse här

Bilder från Akademikerföreningarnas dag 2017

Nyheter

Medlemmar till videoinspelning sökes!

2018-02-16

Sveriges Farmaceuter ska spela in en reklamvideo. Syftet är att visa den viktiga roll farmaceuten...

Fyra nya ledamöter i apotekssektionen

2018-02-15

Nyligen förrättades fyllnadsval till apotekssektionens styrelse. De fyra nyinvalda är: Gunilla...

Nystart på Lloyds Apotek

2018-02-12

Akademikerföreningen på Lloyds ska startas om Många apoteksanställda uttrycker ofta en önskan om...