2017-05-05

Sveriges Farmaceuter skapar möjligheter för nyanlända kollegor

Sveriges Farmaceuter har sökt och fått pengar från Arbetsförmedlingen för att kunna hjälpa nyanlända apotekare in på den svenska arbetsmarknaden.

– Det är väldigt glädjande. Vi ser att det finns många nyanlända som behöver stöd på olika sätt, säger förbundets professionsutvecklare Clary Holtendal.

Hon berättar att förbundet gjort en enkät till nyanlända farmaceuter, med hjälp av Farmaceuter utan gränser. I enkätsvaren efterfrågades nätverk, studiebesök och hjälp till kontakt med arbetslivet.

Förbundet ska så snart som möjligt anställa en koordinator som ska ordna aktiviteter som på olika sätt hjälper till med integrationen och förbättrar chanserna till anställning på apotek, inom läkemedelsindustrin, offentlig sektor eller andra arbetsplatser som efterfrågar apotekare och receptarier. Förbundet kommer också att anlita en extern konsult som håller i studiecirklar för nyanlända.

Ansökan till Arbetsförmedlingen har Sveriges Farmaceuter gjort tillsammans med Sveriges Apoteksförening, Lif, Almega och Svensk Handel.

 

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för denna sida ännu.

Medlem? Logga in för att kommentera.
Nyheter

Ny studentsektionsstyrelse utsedd

2017-05-24

Nu har en ny studentsektionsstyrelse för Sveriges Farmaceuter utsetts. Styrelsen som officiellt...

Saco, högst anseende bland fackliga organisationer

2017-05-11

Saco har högst anseende bland fackliga organisationer enligt en ny undersökning. Glädjande tycker...

Sveriges Farmaceuter skapar möjligheter för nyanlända kollegor

2017-05-05

Sveriges Farmaceuter har sökt och fått pengar från Arbetsförmedlingen för att kunna hjälpa...