Årets farmacistudent

Sedan 2015 delar Sveriges Farmaceuters ut priset Årets Farmacistudent. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma personer som kan ses som goda exempel och som på något sätt bidragit till att förbättra farmacibranschen eller farmacistudenters situation, och på så sätt inspirera farmacistudenter till engagemang i sin profession.

Om Årets Farmacistudent

Nu kan du nominera dig själv eller en vän till Årets Farmacistudent!
Sedan 2015 delar Sveriges Farmaceuters ut priset Årets Farmacistudent. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma personer som kan ses som goda exempel och som på något sätt bidragit till att förbättra farmacibranschen eller farmacistudenters studier/utbildning, och på så sätt inspirera farmacistudenter till engagemang i sin profession.Vinnaren får, utöver den ärofyllda titeln "Årets Farmacistudent" även ett stipendium till ett värde av 5000 kr. 

Nominering 

För att kunna nomineras,  krävs följande:
Den nominerade

• studerar vid svenskt universitet eller högskola.
• studerar en farmaciutbildning (som högst masternivå) under nomineringsperioden.
• är medlem i Sveriges Farmaceuter.
• har genom ett projekt, förtroendeuppdrag eller engagemang gjort ett arbete som på något sätt förbättrar studierna/utbildningen för farmacistudenter, farmacibranschen eller farmacin i allmänhet.

Skriv en motivering till varför du/din vän förtjänar att få utmärkelsen, och glöm inte att lämna dina kontaktuppgifter (mail och telefonnummer). 

Nomineringar mejlas till studentansvarig på kansliet Nathalie Ahnemark, nathalie.ahnemark@sverigesfarmaceuter.se senast den 10 juni 2017.

Studentsektionens styrelse väljer därefter ut tre kandidater från de nominerade, och sedan utser förbundsstyrelsen vinnaren. Senast i juni utser studentsektionens styrelse tre kandidater från de nominerade. Sedan utser förbundsstyrelsen vinnaren på augustimötet.  År 2017 infaller detta möte den 23-24 augusti.

Tillkännagivande av pristagare

Pristagaren tillkännages i samband med Internationella Farmaceutdagen, 25 september, och får möjlighet att presentera sig själv vid Årets Farmaceuts föreläsning 2-3 veckor därpå.

Har du frågor om Årets Farmacistudent, kontakta gärna Nathalie Ahnemark.

Här kan du läsa om pristagare Jakob Rasch, som utsågs till Årets Farmacistudent 2016